Vážení zákazníci, tato stránka funguje již jen jako katalog produktů. Pro bližší informace čtěte zde !
Kuchařské recepty - špetka z naší kuchyně

Hledat

Kuchařské recepty

Paprika v oleji

Nálev: 3/4 l vody, 1/2 l octa, 15 dkg oleje, 2 lžíce soli, 20 dkg cukru, 15 ks umělého sladidla (sacharin), 10 ks nového koření, 10 ks hřebíčku.

Nálev svaříme, papriky nakrájíme a při vkládání do sklenic proložíme cibulí, přelijeme nálevem, sterilizujeme při teplotě cca 80 °C asi 20 minut.

Doporučené odrůdy: všechny hybridní odrůdy v botanické zralosti a klasické odrůdy Cézar, Slávka, Ludmila.

Paprika plněná čerstvým krouhaným zelím

Nálev: 3 l vody, 1 l octa, 1 ks DEKO, 50 ks umělého sladidla, 30 dkg cukru, 6 ks pepře celého, 6 ks nového koření, 6 ks bobkových listů.

Nálev svaříme, seřízneme vršky paprik a vyčistíme od jadřinců, takto vzniklý "kornout" plníme čerstvým krouhaným zelím. Vložíme do sklenic, přelijeme nálevem, sterilizujeme při teplotě cca 80 °C asi 20 minut.

Doporučené odrůdy: Kozí rohy, Anežka. Sladké "Beraní rohy" zavařujeme ve sladkokyselém nálevu celé i se stopkou.

Plněné paprikové lodičky

Dle typu odrůdy vytvoříme z paprik lodičky (všechny velké hybridní odrůdy) nebo mističky (Slávka, Ludmila). Takto připravené papriky plníme směsí:

Těstovinami
- potřebujeme: půl balíčku špaget, 5 velkých paprik, 5 rajčat, sůl, pepř, oregáno, česnek, strouhaný sýr, olej na pečení

Špagety rozlámeme na malé kousky a uvaříme. Jednu papriku nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme oloupaná, pokríjená rajčata, česnek, sůl a chvíli dusíme. Na konec vmícháme strouhaný sýr a těstoviny. Touto směsí naplníme papriky. Zapékáme 20 minut v el. troubě nebo 1,5 minuty v mikrovlné troubě.

Rýží
- potřebujeme: 4 středně velké papriky, 200 g vařené rýže, 100 g šunky (strouhaného sýra), zelenou petželku, olej, sůl

Papriky rozpůlíme, očistíme a naplníme vařenou rýží, smíchanou s petrželkou a na velmi jemné nudličky nakrájenou šunkou - osolíme, zakapeme olejem a krátce zapečeme. Místo šunky můžeme použít strouhaný sýr.

- potřebujeme: 4 středně velké papriky, sůl, 1 cibuli, olej, rajský protlak, bobkový list, 20 g hladké mouky, 1/8 l zakysané smetany
- nádivka: 100 g uvařené rýže, sůl, 250 g vepřového a hovězího mletého masa, 1 vejce, majoránka

Maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí a majoránkou. Vzniklou směsí papriky naplníme. V kastrole osmahneme na oleji jemně pokrájenou cibuli, přidáme bobkový list, papriky, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a 30 minut dusíme. Papriky vyjmeme, omáčku prolisujeme, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a ještě chvíli vaříme.

Tuňákem
- potřebujeme: 2 vetší žluté papriky, 1 konzervu tuňáka v oleji, kečup, cibuli, sůl, pepř, sterilizovanou kukuřici a hrášek

Tuňáka smícháme s jemně pokrájenou cibulkou, kukuřicí, hráškem a kečupem (možno nahradit tatarkou). Touto směsí plníme připravené paprikové lodičky.

Lodičky nebo mističky potřeme směsí masoxu, česneku rozmělněného v olivovém oleji, zapečeme v el. troubě nebo v mikrovlné troubě a vychladlé plníme různými druhy studených pomazánek či salátů (např. sýrovou, pařížskou, paštikovou či vlašským salátem) nebo masem připraveným na čínský způsob.

Doporučené odrůdy: Slávka, Ludmila